Nyheter

Påsken i Weinheim 2024

Detta året var vi 5st från klubben som gjorde resan till Weinhem. Träningsveckan började med en ganska så kall söndag. Trots det kylslagna vädret kunde vi slå igenom på betongen vilket gjorde att vi fick känna lite på betongtempot. Måndagen och tisdagen bjöd på fin fint vårväder med 14-15 grader i skuggan och varmt i solen. Nu fick vi tränat på bra på betonganläggningen. Onsdagen var det något kyligare pga att solen inte kunde bryta igenom helt. Denna dag vigdes åt Europabanan.

På torsdagen var vi tillbaka på betongen och tränade inför kvällens klassiska “Biermatch”. Här varvas det mellan ett betongvarv och lite poänglekar. Efter ett genomgående stabilt betongvarv av oss och att vi lyckades med lekarna blev det en liten kross där vi vann med +30 poäng/slags marginal. Kvällen avslutades med middag i klubbstugan. Här serverades det goda tyska specialiteter i goda vänners lag.

På fredagen var det tänkt att vi skulle träna lite på båda anläggningarna. Men tyvärr regnade dagens träning bort och vi åkte till en bollmarknad i Mannheim. Men detta året var det ganska dåligt med försäljare och ganska så begränsat utbud. Vi avslutade kvällen med ett härligt restaurangbesök i Weinhem. Är ni någonsin där så besök Dynasty. https://www.dynasty-weinheim.de/

Lördag och dags för 5 varv betong för Warbergsgänget. 1.a varvet spelades under ganska kalla och våta förhållanden. Trots det lyckes vi hålla ihop det OK. Vädret blev bättre och bättre under dagen och spelet rullade på ganska så bra. Några var lite mer nöjda än andra men jag tycker att vi ska vara nöjda med spelet. Susann spelade riktigt vasst hela dagen och avslutade med ett riktigt kanonvarv. 23 slag bästa varvet i hela tävlingen. Resultat från betongtävlingen.

På söndagen var det dags för spel på Europabanan. Vädret var klart men började även denna dag i kyla och ganska blöta banor. Varbergsspelarna fick generellt en ganska tuff start på söndagen. Men vi kämpade i och gjorde vårt bästa för dagen. Den som gjorde bäst ifrån sig var Ebbe som var i Weinheim för första gången och med lite för lite träning på EB:n ändå gjorde en stabil insats. Magnus spelade upp sig och gjorde till slut en bra tävling på Weinheims ganska luriga Europabanor. Resultat från EB tävlingen.

När alla spelare spelat båda anläggningarna kunde man summera resultaten. Warbergs spelare tog hem fina placeringar i sina olika klasser. Warberg blev 2.a på båda underlagen i 4-mansstävlingen och Susann/Magnus blev 3.a i parlagstävlingen. Resultat från kombitävlingen.

Vi som var i Weinheim var Ebbe Ohlsson, Mikael Reszke, Magnus Söhrström, Susann Johansen & Marie Kjellberg.